Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2014 15:57 - Декупаж със салфетка върху яйца за великден
Автор: nelka26 Категория: Забавление   
Прочетен: 4838 Коментари: 0 Гласове:
0



 Едномесечната разлика между католическия и православния Великден тази година даде добро количество предварителен материал и идеи за празника от страна на чуждите кулинарни блогове. Ето така попаднах на публикацията в La Receta de la Felicidad за декорация на великденски яйца. Впечатлих се, че без бои и шарени пръсти (маса, под, паници, мивка и куп изхвърлени вестници и парцали) лесно може да се направят красиви великденски яйца. Разбира се не бих се отрекла от боядисването на яйца с бои, колкото и пакости да направя покрай това, но тази идея със салфетки наистина ми се струва добра. Декупажът се извършва с цветни салфетки, които цели или само изрязани мотиви от тях се залепят за яйцето с помощта на белтък. Необходими са само няколко часа за да изсъхнат. Яйцата трябва да бъдат бели за да бъдат ярки цветовете от салфетката. Освен, че стават красиви, забелязах и че яйцата стават по-здрави. Най-хубавата част обаче си остава тази, в която сами може да създадем дизайна върху яйцето. Проявеното творчество е забавна подготовка за празника, която ще внесе още повече цвят и весело настроение наоколо.

image

За изпълнението на тази техника са необходими:

  • цветни салфетки, като разбира се всеки сам може да избере мотивите върху тях
  • един леко разбит белтък
  • четка
  • ножица
  • сварени бели яйца, които трябва да са добре подсушени и напълно изстинали

Първата техника, която ще покажа е с цяла салфетка.
image

Взима се една салфетка и от нея се отлепя само горният цветен слой.
В средата на салфетката се слага яйце.

image

Салфетката се събира нагоре, така че да обвие цялото яйце.

image

излишните краища се изрязват. 

image

 

Яйцето със салфетката се намазва с белтък. Веднага щом започне да се маже с белтък, салфетката ще се залепи за яйцето. В този момент се фиксират участъци, които са се нагънали или пък нарочно се правят гънки като ефект. Яйцето се оставя върху хартия за печене за 3-4 часа или докато изсъхне напълно. Готово е!

Втората техника е същинския декупаж с изрязани мотиви от салфетката. Първо се разделя горната цветна част от салфетката и тогава от нея се изрязват желаните мотиви.
image

image

Оставя се върху хартия за печене за 3-4 часа или докато изсъхне. Готово е!

Техниката може да се приложи и върху вече боядисани яйца, като се съобразят цвета на яйцето с цветовете на избраните мотиви от салфетката.
image

image



Тагове:   яйца,   Великден,


Гласувай:
0



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nelka26
Категория: Бизнес
Прочетен: 12451
Постинги: 4
Коментари: 1
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930